SAZNAJTE KLJUČNE ODLIKE TURISTIČKOG PROMETA NA ZNAČAJNIJIM EMITIVNIM TRŽIŠTIMA

Ključne odlike turističkog prometa na značajnijim emitivnim tržištima donosi nam važna i zanimljiva istraživanja i zaključke kao i dodatne profile tržišta. Zanimljivo kako ljetna sezona kao vrijeme putovanja se najčešće spominje u Njemačkoj, Italiji i Poljskoj, dok Britanci uglavnom pričaju o predsezoni. Također, kako se navodi u dokumentu, turisti koji traže odmor tipa sunce i plaža, Hrvatska treba naglasiti ljepotu krajolika i kvalitetu smještaja.

Materijal pruža sažete ključne informacijama o odlikama pojedinih emitivnih tržištima (uz određene varijacije u pogledu obuhvata podataka s obzirom na relevantnost pojedinog tržišta za turistički rezultat naše zemlje, ali i s obzirom na opću dostupnost podataka o tržištu), s ciljem podrške procesima donošenja odluka o poslovnim/marketinškim ulaganjima svih subjekata koji posluju u turizmu. U okviru analize, tržišta su poredana abecednim redoslijedom.

Naredni pregled ključni emitivnih tržišta sačinjen je temeljem podataka iz različitih relevantnih i provjerenih domicilnih i međunarodnih izvora, kao i podataka pribavljenih u okviru tržišnih istraživanja koja je provela Hrvatska turistička zajednica.“ ističu iz HTZ-a. Svakako dobro proučite sve analize i rezultate istraživanja, kao i profile tržišta.