ChatGPT u marketingu i komunikaciji u turizmu

Izv.prof.dr.sc. Domagoj Bebić održao je u utorak, 23.05.2023. edukaciju za djelatnike članica UPUHH-a na temu: Upotreba umjetne inteligencije u kreiranju i implementaciji komunikacijskih projekata u turizmu.

Upotreba umjetne inteligencije u različitim sektorima trenutno je jedna od najaktualnijih tema. Implementacija alata umjetne inteligencije u poslovne procese nužna je kako bi se održala kvaliteta usluge i konkurentnost. Cilj edukacije bio je omogućiti polaznicima da nauče kako koristiti umjetnu inteligenciju u kreiranju komunikacijskih strategija i projekata u turizmu te kako primijeniti tehnologiju poput strojnog učenja, analize podataka i chatbotova u turističkom sektoru.

Polaznici su se informirali kako integrirati umjetnu inteligenciju u marketinške kampanje, društvene medije i oglašavanje te kako poboljšati korisničko iskustvo i povećati zadovoljstvo klijenata.

Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu polaznici su naučili o osnovnim konceptima umjetne inteligencije, njenim mogućnostima i primjenama u turizmu. U praktičnom dijelu su kroz primjere iz prakse i vježbe učili o primjeni alata i tehnika umjetne inteligencije u kreiranju i implementaciji komunikacijskih projekata u turizmu.