• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Hrvatska sekcija barmena – riječ predsjednice

Poštovane članice i članovi Hrvatske sekcije barmena,

s početkom 2018. godine HSB uvodi izdavanje članskih iskaznica svojim članovima. Razlog iz kojeg smo se odlučili na taj korak je što nam nova godina donosi nove izazove, kako za pojedince tako i za cijelu sekciju.

U nazad tri godine sekcija HSB-a prošla je kroz brojna restrukturiranja, članstvo se odasulo, a utjecaj sekcije oslabio. Novi Izvršni odbor Hrvatske sekcije barmena usmjerio je svoje napore na jačanje brenda sekcije, uključio sekciju u natjecanja u Hrvatskoj i svijetu, pokrenuo facebook stranicu, pokrenuo dio web stranice namijenjen sekciji na službenim stranicama UPUHH-a, te pod okriljem sekcije sudjelovao na brojnim događanjima s ciljem promoviranja interesa barmena.

Kako postati član HSB, uputstva za uplatu članarine te prava za stjecanje članske iskaznice, molim pronađite na LINK-u.

Hrvatska sekcija barmena za svoje članove pripremila je i niz novosti u 2018. koje će pozicionirati Sekciju na vodeće mjesto okrupljavanja barmena u Hrvatskoj te pružiti svim barmenima krovnu organizaciju pod okriljem koje će se slobodno moći natjecati, usavršavati se i djelovati. Zadovoljstvo mi je stoga u ime HSB-a otvoriti sezonu i najaviti natjecanja koja će se održati tijekom 2018. godine.

Unutar same sekcije, velik broj članova – barmena, radi u Hotelima i Hotelskim kućama u članstvu UPUHH-a, stoga smo odlučili organizirati natjecanje koje će povezati barmene iz hotela na razini cijele Hrvatske.

Prvo natjecanje te vrste u Hrvatskoj biti će organizirano pod nazivom „Best Hotel Barmen“ koje će se održati u mjesecu travnju u Poreču u Hotelu Diamant.

U mjesecu svibnju predstoji nam natjecanje u gradu Šibeniku u organizaciji HSB-a, Grada Šibenik i našeg člana Tomislava Biluša, a riječ je o WFA natjecanju u modernoj mixologiji i flairu.

Uvjerena sam da važnost tog natjecanja nije potrebno dodatno isticati te se veselimo druženju koje nam to natjecanje donosi svake godine.

Sljedeće važno natjecanje ove godine također je natjecanje u struci koje će obuhvatiti barmene, sommeliere i bariste. Održat će se u Opatiji u Hotelu Ambasador u mjesecu Studenom.

Detalje o točnom vremenu i mjestu održavanja svakog pojedinog natjecanja dobivati ćete na vrijeme na vaše mail adrese, putem Web stranice UPUHH-a i facebook profila Hrvatske sekcije barmena.

U 2018. godini također smo vam pripremili dodatne edukacije za barmene i bariste, a sve s ciljem pripreme za sezonu te usavršavanje i educiranje u struci.

Informacije o edukacijama biti će dostupne na LINK-u nakon što odredimo vrijeme i mjesto događanja.

Ukoliko imate bilo kakvih prijedloga i/ili pitanja, sobodno nam se obratite na mail sekcije: dragana.frankovic@valamar.com ili vedpetro@melissicpharm.hr ili zoki.surla@gmail.com ili info@upuhh.hr

Srdačan pozdrav,

Dragana Franković

Predsjednica HSB-a

Srodni sadržaj po oznakama

Sekcija hotelskih domaćica

BRANKA CETINA Drage kolegice, ukratko da Vam se predstavim kao Vaša predsjednica sekcije "Udruga sekcije...
Pročitaj više »

Članovi Hrvatske sekcije barmena

Dragana Franković Alen Mravić Edi Licul Krešimir Mikinac Roberto Zuliani Nino Karlovčec Andrea Cossi Goran...
Pročitaj više »

Članstvo u Hrvatskoj sekciji barmena

Svaki novi član prilikom ispunjavanja pristupnice i uplate članarine stječe status člana i dobiva člansku...
Pročitaj više »
Skip to content