• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

München: Turistički sajam F.RE.E

mint.hr/visitdubrovnik.hr

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ Kristjan Staničić na f.re.e u Münchenu

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić 20. i 21. veljače 2019. godine službeno će boraviti u Njemačkoj te posjetiti međunarodni turistički sajam f.re.e 2019. koji se od 20. do 24. veljače održava u Münchenu. 
Tijekom boravka u Münchenu sudjelovat će na konferenciji za medije u povodu predstavljanja turističke ponude Slavonije i Grada Zagreba čemu će uslijediti susret s legendama najpoznatijeg nogometnog kluba u Njemačkoj Bayern München i prezentacija kulturne i gastronomske ponude Slavonije i grada Zagreba na štandu HTZ-a.

Za vrijeme posjeta turističkom sajmu f.re.e ministar Cappelli susrest će se s partnerima na njemačkom tržištu, predstavnicima turoperatora i agencija kao što su I.D. Riva Tours i FTI. Svoj posjet Münchenu ministar Cappelli će završiti sudjelovanjem na Večeri Slavonije i Zagreba u suradnji s medijskom kućom Münchner Merkur u dvorani Presse Haus.
Turistički sajam f.re.e. najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Bavarskoj za široku publiku te je ujedno jedan od najznačajnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi. U sklopu sajma, Hrvatska turistička zajednica i 25 suizlagača predstavit će hrvatsku turističku ponudu.

Tržište Njemačke jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam s kojega se ostvaruje najveći turistički promet. Prema podacima sustava eVisitor, tijekom protekle godine Hrvatsku je posjetilo 2,9 milijuna gostiju iz Njemačke (+6 posto) koji su ostvarili 21 milijun noćenja (+2 posto), što u ukupno ostvarenim noćenjima predstavlja udio od visokih 20 posto.

Na sajmu u Munchenu tradicionalno nastupa Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske i to kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 246,5 m2.
Uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije suizlagači na štandu su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Klaster Slavonija, Klaster Makarska rivijera, Turistička zajednica Grada Zagreba, Turistička zajednica Grada Novalja, Valalta, Solaris, Hadria, Kampovi Dalmacije, KUH, Camping village Šimuni, Novasol, Plitvice Holiday resort, Aminess, Jadrolinija, Jadranka kampovi, Hoteli Njivice, Maistra, Mon Perin, Casa Nube, Zaton Holiday resort, Ilirija i Campsite Bi Village.

Treći dan sajma štand će posjetiti nogometaš Ivica Olić dugogodišnji igrač FC Bayern uz nekolicinu trenutnih igrača tog nogometnog kluba s kojima će se posjetitelji moći fotografirati na photobooth uređaju koji će se za tu prigodu postaviti na štand.
Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2018. godini posjetilo 147.000 turista iz Njemačke što je 14% više nego godinu ranije, a ostvarili su 748.300 noćenja ili 4% više od prethodne godine. Posjetitelji iz Njemačke se nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvor: mint.hr/visitdubrovnik.hr

Srodni sadržaj po oznakama

N A T J E Č A J za Direktora Stručne službe Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske

Na temelju članka 36. i 37. Statuta Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH-a) raspisuje se...
Pročitaj više »
Skip to content