Više od 30 vrhunskih hrvatskih barmena u Rapcu se borilo za titulu najboljeg
Rabac, 27. travnja 2019. – Više od 30 renomiranih barmena hotelskih barova iz svih regija Hrvatske odmjerilo je snage od 25. do 27. travnja na „Best hotel barmen“ natjecanju koje je održano u Valamarovom TUI Family Life Bellevue Resortu u Rapcu. Ovo je bilo drugo po redu natjecanje ovakve vrste u organizaciji Hrvatske Sekcije Barmena pri Udruzi poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i pod glavnim pokroviteljstvom Valamar Riviere koja je imala čak 12 svojih predstavnika.
Na održanom natjecanju barmeni su svoju kreativnost i maštu pokazivali u dvije kategorije, Before i After dinner cocktails. Suci su posebno bodovali stručni rad i kreaciju te su na temelju vještina i prezentacije proglasili najbolje u kategorijama:
- Najbolji hotelski barmen u kategoriji Before dinner cocktails je Gordana Muktić (Arena Hospitality Group), drugo je mjesto osvojio Nino Karlovečec iz Valamara, dok se na trećem mjestu smjestio njegov kolega Alen Muratović. Najbolji stručni rad imala je Klara Glavičić iz Valamara, a najljepšu kreaciju također Valamarova Erika Faraguna. Nagradu sponzora odnijela je Ivana Titlić iz Plave Lagune.
- Pobjednik u kategoriji After dinner cocktails je Mario Pizent (Maistra), drugo mjesto osvojila je njegova kolegica Petra Cindrić dok se na trećem mjestu našao Dean Percan (Arena Hospitality Group). Najbolji u stručnom radu proglašen je Luka Faflja Iz Imperiala Rab, najbolju kreaciju u ovoj kategoriji imala je Klara Glavičić iz Valamara, a nagradu sponzora osvojio je Luka Valić iz Falkenstainera.
Natjecateljima i njihovim navijačima obratila se organizatorica natjecanja Dragana Franković, voditeljica hrane i pića u TUI Family Life Bellevue Resortu te predsjednica Hrvatske sekcije barmena.
„Cilj nam je da ovo natjecanje postane tradicija, a s obzirom na to da je odaziv još veći nego prošle godine, sigurna sam da smo na dobrom putu ka ostvarenju tog cilja. Smatram kako su okusi neizostavan dio cjelokupnog doživljaja boravka u hotelu te upravo zato težimo usavršavanju vještina i poticanju kreativnosti svih nas u ovoj struci kako bi našim gostima pružili najbolju uslugu u svim segmentima. Hvala svima na sudjelovanju, a pobjednicima iskrene čestitke! “, istaknula je Franković.