• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja javnih događanja i okupljanja

Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, za organizaciju javnih okupljanja i događanja Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je preporuke:

 1. Opće preporuke

Pojačana osobna higijena. Treba izbjegavati nečistim rukama dodirivati usta, nos, oči i lice.

Fizička udaljenost. Za cijelo vrijeme boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba od 1,5 metra. Pravilo fizičke udaljenosti ne mora se primjenjivati između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Maske za lice. Preporučuje se korištenje maske za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorima za osobe koje imaju rizik od razvoja težeg oblika bolesti COVID-19 u slučaju zaraze s novim koronavirusom. Upute za pravilno korištenje maski za lice dostupne su na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Maske-za-lice-1.pdf.

 

2. Ograničenje ukupnog broja sudionika

Ograničenje ukupnog broja sudionika. Omogućuje se organiziranje javnih događanja i okupljanja osoba na otvorenim prostorima odnosno u zatvorenim prostorima. Najveći broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metra među posjetiteljima, odnosno raspodjele površine otvorenog odnosno zatvorenog prostora od po 4 m2 po osobi je prikazan u tablici.

 

Maksimalni broj osoba koje mogu biti prisutne na javnim okupljanjima ili događanjima

Datum

NAJVEĆI BROJ LJUDI

u zatvorenim prostorima

na otvorenim prostorima

od 27. svibnja 2020.

300

500

 

 

Maksimalni broj osoba koje mogu biti prisutne na javnim okupljanjima ili događanjima na otvorenim ili u zatvorenim prostorima podložan je promjeni sukladno rezultatima situacijske analize i kontinuirane epidemiološke procjene stanja.

 

Javna_okupljanja_i_dogadjanja.pdf

Srodni sadržaj po oznakama

Nove preporuke HZJZ-a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove preporuke:  Preporuke za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19...
Pročitaj više »

Nova preporuka HZJZ-a (verzija 7)

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove Upute za ugostiteljske objekte i obiteljska poljoprivredna...
Pročitaj više »

Postupanje s osobama koje prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove preporuke za Postupanje s osobama koje prelaze granične...
Pročitaj više »

Nove Odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuka HZJZ-a

Stožer civilne zaštite RH donio je nove odluke: Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim...
Pročitaj više »

Upute za cijepljenje djelatnika u sektoru turizma

Ministarstvo turizma i sporta je putem strukovnih udruga iniciralo prikupljanje osobnih podataka zaposlenika s ciljem...
Pročitaj više »

Nove odluke Stožera CZ

Stožer Civilne zaštite donio je dvije nove odluke koje se primjenjuju od 22. studenoga 2020. ...
Pročitaj više »

Nove odluke Stožera CZ i preporuke Zavoda za javno zdravstvo

Stožer civilne zaštite RH objavio je 13.10. „Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena...
Pročitaj više »

Nove odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuke HZJZ-a

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove odluke: Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja...
Pročitaj više »

Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještaju u vrijeme pandemije COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je protokol - Postupak kod pojave bolesti u gosta...
Pročitaj više »

Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19

Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te...
Pročitaj više »
Skip to content