• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Hrvatska domaćin europskog kongresa zdravstvenoga turizma – industrija s prihodima više od 47 milijardi eura

Lječilišne ustanove i usluge medicinskog wellnessa u mnogim europskim zemljama čine i do 25 posto turističkih prihoda.

Pokretači su gospodarskog razvoja regija, zapošljavaju lokalno stanovništvo i rade cijelu godinu, a gosti ostvaruju iznadprosječnu potrošnju i borave duže od prosjeka. Predstavnici ove rastuće niše turizma, s prihodima na razini EU od više od 47 milijardi eura, okupit će se od 8. do 10. svibnja u Termama Tuhelj na godišnjem kongresu organizacije European SPAS Association (ESPA), uz suorganizaciju HGK i partnerstvo HTZ-a. Događanje će okupiti predstavnike 21 europske zemlje, a tijekom kongresa dodijelit će se i nagrade „ESPA Innovation Awards“ za inovativnost pružatelja medicinskog wellnessa i spa hotela, kao vrlo bitne reference u zdravstvenom turizmu.

Cilj kongresa je popratiti nove trendove i inovacije na polju zdravstvenog turizma, kroz predstavljanje najboljih praksi i novih nišnih tržišta u lječilišnom, spa i wellness turizmu.

Sudionici će moći saznati i kako kreirati ponude za putnike s tržišta izvan EU, s fokusom na Rusiju, Kanadu i SAD. Kongres se održava pod sloganom „Secrets of life balance – a life full of well being“ budući da će uz stručne teme uključivati i edukacije kako kroz prehranu, relaksaciju i uživanje u hobijima možemo prevenirati zdravstvene probleme.

Sudionici mogu izabrati jednodnevnu kotizaciju od 130 € ili kotizaciju za cjelokupan program od 290 €. Hrvatska gospodarska komora članicama HGK sufinancira sudjelovanje na kongresu s 50 posto za jednodnevnu kotizaciju i za kotizaciju za cjelokupan kongres. Članice HGK se za sudjelovanje u kongresu mogu prijaviti putem e-maila turizam@hgk.hr.

ESPA (European SPAS Association) je krovna organizacija europskoga zdravstvenog turizma, osnovana 1995. godine u Bruxellesu, koja okuplja i lobira za 21 europsku državu članicu, kao i klastere, regionalna udruženja i gradove toplice, institute za istraživanja i obrazovne ustanove. ESPA kongres najveća je manifestacija ove organizacije koja okuplja ESPA članove i partnere, stručnjake zdravstvenog turizma, promotore termalnih voda i ostalih ljekovitih čimbenika, edukatore za marketing i unapređenje kvalitete zdravstvenih ustanova te brojne inozemne novinare. Detaljan program kongresa i informacije o predavačima nalaze se na web stranici kongresa

Izvor: MINT

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content