• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Nove nagrade za hrvatski turistički film stižu iz Amerike!

Na festival je primljeno više od 12.000 prijava iz više od 50 država sa 5 kontinenata

Na prestižnom američkom festivalu THE TELLY AWARDS koji ove godine obilježava 40. obljetnicu, dvostruko veselje za BALDUČI FILM i producenticu Spomenku Saraga.
Filmovi producentske kući BALDUČI FILM nagrađeni su s dvije velike nagrade u kategoriji Travel/Tourism:

                   

Prvo mjesto i zlato za promotivni film TZ Dubrovačko-neretvanske županije „DUBROVNIK RIVIERA“ redatelja Hervea Tirmarchea i snimatelja Jalil Armija, te
drugo mjesto i srebro za film TZ Ličko senjske županije VISIT LIKA, redatelja – ujedno i snimatelja filma Bobbya B. Grubića, našeg trostrukog dobitnika Emmya.

                   

 

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je primljeno više od 12.000 prijava iz više od 50 država sa 5 kontinenata, a dobitnici Telly nagrada predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. Stoga naći se u tom društvu za BALDUČI FILM je posebna čast.

“Kada smo danas ujutro primili mail da smo ušli u konkurenciju za jednu od nagrada te da će danas biti objavljeni pobjednici bili smo presretni. Bez obzira koji film će osvojiti nagradu/ili neće, jer biti u konkurenciji već je veliko zadovoljstvo. No kada smo u večernjim satima (s obzirom da smo u vremenskoj razlici s USA) primili novi mail i link, te ugledali film DUBROVNIK RIVIJERA – GOLD, bili smo presretni. Čitajući dalje tko je sve među dobitnicima i kada smo na drugom mjestu vidjeli film VISIT LIKA, našoj sreći nije bilo kraja. Svaka nagrada nas veseli, a nadamo se da su zadovoljni i naši klijenti koji su nam dali povjerenje” – rekla nam je producentica Saraga.

Telly Awards ocjenjuje žiri odnosno članovi Vijeća koje čini preko 200 članova, aktivnih stručnjaka iz raznih područja televizije, marketinga itd.
Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada i to: na najvećem turističkom sajmu ITB dvije nagrade, srebrna i brončana; u Japanu dvije nagrade 2. mjesto od strane žirija i najbolji turistički film po ocjeni studenata turističkog menadžmenta; te na New York Festivals brončanu medalju, a koja je dodijeljena u Las Vegasu tijekom NAB showa. Filmovi su konkurenciji na još nekoliko festivala i očekujući rezultate, nadamo se još ponekoj nagradi.

Linkovi na kojima možete pogledati filmove:
DUBROVNIK RIVIERA 

VISIT LIKA 

Izvor: Turizmoteka

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content