• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Razlaz s Lukšićem

Iznenadni odlazak predsjednika uprave JLH-a Camila Soze Valencije

U Sudskom registru proveden je odlazak Camila Soze Valencije iz tvrtki Davora Lukšića Lederera. Upravljanje Jadranskim luksuznim hotelima preuzeo je dosadašnji prokurist Antun Jakobušić kao predsjednik tročlane uprave u kojoj su još imenovani i članovi Vlado Lučić i Katija Jerković.

To je privremeno rješenje, s mandatom samo do 17. travnja 2019. Iz JLH-a je nakon Sozinog odlaska priopćeno da se trajnije rješenje za vođenje JLH-a očekuje u prvom tromjesečju. On je otišao i s mjesta člana uprave tvrtke EXCELSA d.o.o., i što je još važnije JLH-a, kojeg je vodio 5 godina. Ostao je formalno tek član uprave Lukšićeve tvrtke EXCELSA USLUGE d.o.o., ali ta tvrtka praktički ne posluje od 2013.Tog samozatajnog Čileanca obitelj Lukšić dovela je u Hrvatsku prije 11 godina. Bio je glavni operativac Lukšićevih Hrvatskoj, i vodio je kompliciranu operaciju preuzimanja Jadranskih luksuznih hotela od Gorana Štroka. Hotele je iz gubitaka doveo do vrlo solidnog poslovanja s prihodom od oko pola milijarde kuna.

Postavljanje ‘v.d. uprave’ znak je da je Soza iz kompanije otišao ‘preko noći’. Na pitanje o uzrocima tog odlaska iz JLH nema komentara. Tek, insajderi će, bez dodatnih pojedinosti, reći da je ‘nešto’ puklo na osobnoj razini između menadžera Camila Soze Valencije i većinskog vlasnika Davora Lukšića Lederera, koji je i predsjednik nadzornog odbora.

Izvor: LIDER
Autor: Goran Litvan

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content