• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Uvođenje eura u RH

Na sastanku Vijeća Europske unije održanom 12. srpnja 2022. donesena su tri konačna pravna akta koja su potrebna kako bi Hrvatska mogla uvesti euro 1. siječnja 2023. Time se dovršio postupak u Vijeću kojim će se Hrvatskoj omogućiti da postane članicom europodručja i da od sljedeće godine upotrebljava zajedničku valutu EU-a, euro.

U jednom od triju pravnih akata utvrđena je stopa konverzije između eura i hrvatske kune u iznosu od 7,53450 kuna za 1 EUR. To odgovara trenutačnom središnjem tečaju kune u tečajnom mehanizmu (ERM II).

U nastavku možete pronaći navedene pravne akte

Srodni sadržaj po oznakama

Održan 26. Kongres hotelijera

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti...
Pročitaj više »

Više od 200 sudionika na Housekeeping Academy Days 2024.

Održana druga konferencija Housekeeping Academy Days
Pročitaj više »

Benchmarking trip hotelijera u Dubai

Predstavnici hrvatskih hotelskih kompanija posjetili Dubai
Pročitaj više »

Otvorene prijave – 26. Kongres hotelijera

Pozivamo sve da nam se pridruže na 26. Kongresu hotelijera
Pročitaj više »

HR benchmarking trip Les Roches

Predstavnici hrvatskih turističkih kompanija posjetili kampus sveučilišta Les Roches
Pročitaj više »

26. Kongres hotelijera

Pozivamo sve da nam se pridruže na 26. Kongresu hotelijera
Pročitaj više »

Objavljeni Pravilnici iz Zakona o turizmu

Ministarstvo turizma i sporta u Narodnim novinama broj 112/24 od 27. rujna 2024. objavilo je...
Pročitaj više »

Novi jesenski ciklus edukacija UPUHH Hotel Academy

Ove godine u sklopu UPUHH Hotel Academy 2024/2025 održat ćemo dvije serije edukacija, prva serija...
Pročitaj više »

Housekeeping Academy Days 2024

Pozivamo vas da se prijavite na edukativnu konferenciju “Housekeeping Academy days 2024”
Pročitaj više »

Suradnja UPUHH & Sommelier klub, jesen 2024. – tečajevi 1. razine

U jesen 2024. UPUHH nastavlja suradnju s Hrvatskim Sommelier Klubom (HSK) vezano uz održavanje sommelierskih...
Pročitaj više »
Skip to content