• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Ženeva: Novo prestižno europsko priznanje zagrebačkoj Esplanadi

Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine – Historic Hotel of The Year – na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2019.

Ovih je dana u Švicarskoj, u Grand hotelu Kempinski uz Ženevsko jezero, održana svečana dodjela nagrada European Hotel Awards 2019., čiji je počasni predsjednik Guillaume Gomez, glavni chef Elizejske palače u Parizu. Veličanstveni događaj okupio je brojne hotelijere iz cijele Europe, osobe iz struke i poznate goste među kojima su bili Jan Zarahdil član europskog parlamenta, Zdenek Rajnis bivši zamjenik gradonačelnika Praga, Christian Nieto počasni konzul Monaka, Bertand Glory direktor šampanjske kuće Collet te mnogi drugi.

Na svečanoj ceremoniji dodijeljene su nagrade u desetak kategorija. Među laureatima se našao i luksuzni zagrebački hotel Esplanade koji je prepoznat kao Povijesni hotel 2019. godine. Generalni direktor hotela Esplanade, Ivica Max Krizmanić imao je osobitu čast prisustvovati događaju, a prestižnu nagradu uručio mu je Jérôme Chapman direktor publikacije Références Hôteliers Restaurateurs.

‘Ponosan sam na našu zagrebačku ljepoticu, ikonu stila, elegancije i glamura. Hotel Esplanade je davne 1925. svojim luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima s lakoćom privukao putnike poznatog Orient Expressa. Danas Esplanade na temeljima tradicije vrhunske usluge, svojim bezvremenskim šarmom i otmjenošću, kulturnim i povijesnom značajem i dalje svakodnevno očarava goste koji pristižu u Zagreb. Ova nagrada još jednom dokazuje da smo u samom vrhu europske, ali i svjetske scene probranih hotela, nadaleko poznatih po svojoj raskošnoj povijesti koja Esplanadu čini tako jedinstvenom.

No osim povijesnih činjenica i duge liste poznatih gostiju koji su ovdje boravili, hotel je prepoznatljiv po tome da pomiče granice i postavlja nove trendove u hotelijerstvu. Niz brojnih nagrada i priznanja dodatna su potvrda vodećoj poziciji hotela u Zagrebu i regiji. Ono što osobito cijenim, kao osoba koja je u ovom hotelu provela gotovo tri desetljeća, jest to da je Esplanada kroz dugu povijest bila i ostala hram vrhunske gastronomije i hotel istančanog ukusa, profinjenosti, izvanredne usluge i posebne, iskrene veze sa Zagrebom, sugrađanima i svakim gostom. Moram priznati da sam bio iskreno ponosan predstavljati Zagreb i Hrvatsku na ovoj prestižnoj dodjeli nagrada u Ženevi i promicati naše dugogodišnje vrijednosti. Historic Hotel of the Year velika je čast. Čestitam cijelom timu hotela na vrijednim godinama koje su iza nas.’ izjavio je Ivica Max Krizmanić kojemu je nedavno za osobni doprinos poslovanju hotela Esplanade uručeno još jedno prestižno svjetsko priznanje – Five Star Diamond Award i to za izvrsno vođenje hotela, dok mu je najstarije udruženje gurmana u svijetu Chaîne des Rôtisseurs prilikom nedavne inauguracijske svečanosti uručilo lentu počasnog člana u Hrvatskoj.

 

DODATNA PRIZNANJA ESPLANADI I ZINFANDEL’SU
Hotel Esplanade je u posljednje vrijeme primio još nekoliko prestižnih priznanja i međunarodne nagrade te je uvršten u globalno cijenjene vodiče. Haute Grandeur Global Award dodijelio je Esplanadi priznanja za hotelsko poslovanje, restoran Zinfandel’s i Health Club i to u nekoliko kategorija.

TripAdvisor je i ove godine nagradio Esplanadu priznanjem Traveller’s Choice Award 2019. koje svrstava hotel među 1% najboljih hotela. Prema izboru poznatog Luxury Travel Guidea restoran Zinfandel’s proglašen je Najboljim suvremenim restoranom u kategoriji Food & Drink Awards, a cijenjeni Osmaan Mahmood, jedan od sudaca, izjavio je: “Svjež, sezonski menu u kombinaciji s kreativnošću i talentom chefice Ane Grgić čini restoran Zinfandel’s jednim od najtraženijih fine dining opcija“.

U Zinfandel’s je stigla i nagrada za najbolji Fine Dining restoran prema World Luxury Restaurant Awardsu našavši se tako uz bok svjetski poznatih restorana koji dijele viziju povećanja konkurencije na globalnoj razini radom na kvaliteti hrane i standardu usluge. Zinfandel’s restoran i Le Bistro treću su godinu zaredom uvršteni u Michelinov gastronomski vodič, a kreativnost chefice Ane Grgić prepoznalo je i udruženje gurmana Chaîne des Rôtisseurs, čiju je narančastu lentu s crvenom vrpcom i srebrnom medaljom Ana primila uz titulu Chef Rôtisseur.
###

O NAGRADI EUROPEAN HOTEL AWARDS
Nagrade European Hotel Awards predstavljaju najbolje aktere europske hotelske industrije, a temelje se na pojedinačnim ili kolektivnim ljudskim kvalitetama i afirmiranoj profesionalnosti uz usmjerenost na veliko poštovanje prema gostima. Dodjeljuju se osobama u hotelijerstvu koji strašću prema svojoj profesiji, izvrsnošću u svojemu radu i svojim ljudskim kvalitetama pridonose promicanju imidža europske hotelske industrije. Luksuzna publikacija Références Hôteliers-Restaurateurs koja stoji iza ovog ambicioznog projekta, godinama aktivno promiče svjetsku industriju luksuznih hotela i gastronomije. Dobitnike nagrada European Hotel Awards by Références 2019 biraju stručnjaci iz cijele Europe te gosti hotela.

O hotelu Esplanade
Hotel Esplanade, najprestižniji zagrebački hotel, sagrađen je 1925. godine s ciljem pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz – Istanbul. Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bila je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je nudio gostima neviđenu raskoš, tako da su poznate ličnosti oduvijek odsjedale upravo u Esplanadi. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. Nakon potpune rekonstrukcije, Hotel ponovno otvara svoja vrata te se nameće kao istinska hotelska zvijezda u regiji.

Izvor: Turizmoteka

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content