• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

25. Kongres hotelijera: Kako potaknuti ulaganja u održivost i budućnost edukacija u turizmu

Razvoj turizma se nakon godina obilježenih pandemijom pa onda lanjskim velikim povratkom konkurencije našao na prekretnici, pri čemu su investicije i održivost ključni nositelji razvoja turizma u narednom razdoblju, a radna snaga jedan od ključnih izazova . O tome kako izgraditi konkurentniji i održiviji turizam, sa još boljim iskustvom za goste, pričat će se na 25. Kongresu hotelijera powered by Istratech koji će i ove godine okupiti ključne domaće turističke profesionalce, ali i neke od europskih autoriteta u hotelijerstvu i edukaciji u turizmu.

 

Kongres će se održat 28. i 29. studenoga u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn. Od stranih govornika ističe se Alexandros Vasilikos, predsjednik HOTREC-a (Europsko udruženje hotela, restorana, barova i kafića) te vlasnik i izvršni direktor AIROTEL Grupe iz Grčke, koji će pričati upravo o održivosti i digitalizaciji u sektoru. Sudionici će imati priliku poslušati i  predavanje Carlosa Díez de la Lastra, direktora jednog od najprestižnijeg sveučilišta za turističke profesionalce Les Roche.

 

Hrvatski turizam je pokazao da se može uspješno prilagoditi i najtežim okolnostima i u takvim uvjetima postići odlične rezultate u odnosu na mediteransku konkurenciju. Ono što je važno u narednim godinama je potaknuti novi investicijski ciklus, a posebno u održivost i u digitalizaciju jer su ona nužna za održavanje konkurentnosti među sve agresivnijom mediteranskom konkurencijom. Također, jedan od najvećih izazova našeg turizma je nedostatak adekvatne radne snage. Na ovom kongresu naglašavamo kako je ulaganje u obrazovanje i edukaciju radne snage ključno za održavanje konkurentnosti hrvatskog turizma te za osiguravanje kvalitetne usluge i dugoročnog uspjeha u sve zahtjevnijem i dinamičnom mediteranskom turističkom okruženju”, izjavio je Bernard Zenzerović direktor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

 

Kongres će obuhvatiti niz predavanja i panel diskusija o ključnim izazovima i prilikama u hotelskoj industriji. Sudionici će imati priliku čuti iskustva i perspektive vodećih stručnjaka i lidera iz hotela kao što su Maistra, Falkensteiner Hotels & Resorts, Aminess, Valamar Riviera, Le Meridian, Marriot, te  Hilton Hotels Zagreb.

 

Osim dubokih uvida i diskusija o izazovima i prilikama u hotelskoj industriji, ovogodišnji kongres bit će obogaćen još jednim posebnim događajem. Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje natječaja za prestižnu nagradu ‘Najboljeg direktora/ice hotela u Hrvatskoj’. Ovaj inicijativom je osmišljena kako bi se odao počast iznimnim direktorima/icama hotela koji su svojim radom imali značajan utjecaj na razvoj hotelske industrije.

 

Dodatno, ovaj kongres će biti prilika za svečano obilježavanje značajnog jubileja – Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) slavi 30 godina postojanja. Ovaj važan jubilej obogatit će program kongresa i predstavlja dodatni povod za slavlje i ponos unutar ove ugledne organizacije koja je imala ključnu ulogu u razvoju hotelske industrije u Hrvatskoj.

Srodni sadržaj po oznakama

Kongres hotelijera: U sljedeću sezonu ulazimo s opreznim optimizmom, moramo ubrzati transformaciju prema održivosti

Iako je Hrvatska i dalje najbliži i najsigurniji Mediteran za ključna emitivna tržišta, turistički sektor...
Pročitaj više »

25. Kongres hotelijera, Zagreb, 28. i 29.11.2023.

25. Kongresa hotelijera - powered by Istratech u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH),...
Pročitaj više »

Naredna turistička sezona bit će zahtjevna zbog neizvjesnosti i povratka konkurencije, ključni su kvalitetna priprema i povratak investicija

Čelnici najvećih turističkih kompanija su oprezno optimistični u očekivanjima za sljedeću sezonu, no upozoravaju na...
Pročitaj više »

24. Kongres hotelijera

Iza nas je turistička sezona koja je u hotelskom smještaju fizičkim pokazateljima gotovo dohvatila razinu...
Pročitaj više »

XXIII. Kongres hotelijera

Ključni izazovi turističkog sektora: Nedostatak radne snage i pokretanje zamrznutih investicija Prema procjenama sektora, sljedeće...
Pročitaj više »
UPUHH vizual 2021 small

XXIII. Kongres hotelijera

Ovogodišnje 23. izdanje Kongresa hotelijera ”Nove perspektive” održat će se u Zagrebu, 6. prosinca, s...
Pročitaj više »

XXIII. Kongres hotelijera

Pročitaj više »

XXII. Kongres hotelijera, drugi dan

Prvi natječaji iz EU Mehanizma za oporavak i otpornost sljedeće ljeto.   Turistički sektor bit će...
Pročitaj više »

XXII. Kongres hotelijera

Još uvijek se možete prijaviti na 22. Kongres hotelijera ”Nove perspektive”,  koji će se održati u...
Pročitaj više »
Skip to content