• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

6. vinski festival Dubrovnik Festiwine

Program započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom”

6. vinski festival Dubrovnik Festiwine Šestu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival – Dubrovnik FestiWine – koji će u tjednu od 22. do 28. travnja okupiti zainteresirane vinare, vinske novinare, vinske znalce i brojne ljubitelje vina.

Već od utorka 22.4., organizatori su pripremili bogat program koji započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom”, gdje će se u restoranima s oznakom „Wine Friendly” moći kušati vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja. Na tradicionalnom događaju pod nazivom Blind date: In love with Ston Oysters” tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. „Dubrovnik FestiWine Trophy” važno je ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina Festivala.

Na gastro spektaklu „Dubrovnik FestiWine Gala” predstavit će se kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Jure Tomiča (restoran Debeluh, Brežice) i domaćina Saše Računice. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva. Središnji je događaj izložba vina koja će se održati 26. i 27. travnja 2019. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će se predavanja i vinokušnje, te vrlo atraktivne vinske radionice posvećene autohtonim sortama hrvatskoga juga, ali i radionice gostujućih festivala poput Salona pjenušavih vina.

Za više informacija posjetite službenu stranicu http://www.dubrovnikfestiwine.com/

Izvor: Turizmoteka

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content