• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Capelli: Dobro se držimo, u Španjolskoj i Portugalu je između 10 i 15 posto manje Engleza

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Ministar turizma Gari Capelli rekao je u ponedjeljak da je SDP, iz kojega su kao strateške ciljeve u turizmu naveli povećanje plaća radnika te ulaganje u kvalitetu turističkih kapaciteta i usluga, uz smanjenje stope PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju, potvrdio upravo ono što je sam ranije govorio, tvrdeći da bi smanjenje PDV-a pomoglo hrvatskom turizmu

“SDP je na konferenciji za novinare rekao ono što i ja inače govorim o podizanju kvalitete i o prevelikom broju kapaciteta koji nisu kvalitetni. Napravili su mi veliku uslugu, potvrdivši sve ono što sam govorio i da sam u pravu”, izjavio je Capelli novinarima prije sastanka u Vladi.

Upitan kako tumači SDP-ov zahtjev za smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju odgovorio je kako se radi na pripremi četvrtog kruga poreznih rasterećenja, pa će se i o tome ozbiljnije razmisliti.

Capelli o turističkoj sezoni: Mi se još jako dobro držimo

Smatra da bi smanjenje PDV-a pomoglo Hrvatskoj u odnosu na konkurentske zemlje, napominjući da je još prije godinu dana rekao kako će Hrvatska ove godine biti “na rubu” prošlogodišnjih rezultata, a što smatra “ogromnim uspjehom”.

Capelli navodi da je španjolska Palma de Mallorca na jučerašnji dan imala 8 posto manje Nijemaca, da je u Španjolskoj i Portugalu između 10 i 15 posto manje Engleza. “Mi se još jako dobro i držimo. Ništa novoga se nije dešavalo, samo ljudi konačno to shvaćaju i onda je malo panike”, kazao je ministar.      

 Novinari su za SDP-ov zahtjev o smanjenju PDV-a u ugostiteljsku i smještaju pitali i ministra financija Zdravka Marića, koji je poručio kako su puno puta govorili o kompletnom poreznom sustavu, nikada ne izdvajajući nijedan segment, već gledajući cjelokupni porezni sustav. 

Marić: Za par dana konkretne mjere poreznih izmjena 

“Tako će biti i ovoga puta, ovisno i o mogućnostima i fiskalnim kapacitetima te na tragu svega onoga što smo do sada napravili”, rekao je Marić. Dodao je kako se sada ide u četvrti krug poreznih izmjena, a konkretne mjere, najavio je, znat će se za par dana.

 Nije htio komentirati prijedlog HANFA-e da se građanima proda četvrtina dionica Hrvatske pošte, ističući da se suzdržava od davanja bilo kakvih imena pojedinih kompanija i društava iz većinskog državnog vlasništva. “Aktivacija državne imovine u najširem obujmu je jedan od integralnih stupova strategije smanjivanja udjela javnog duga u BDP-u i općenito poticanja gospodarskog rasta”, rekao je Marić.

Izvor: Tportal.hr

Srodni sadržaj po oznakama

Shugang i Cappelli: Memorandum o suradnji na području posebnih oblika turizma

"Kina i Hrvatska prepoznaju potencijale suradnje što je temelj na koji će se nadograđivati buduće...
Pročitaj više »
Skip to content