• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

FlixBus i Uber: integrirani prijevoz kao budućnost održivog putovanja

Dva najjača pružatelja usluge prijevoza putnika te tehnološki inovatori u području prijevoza, FlixBus i Uber kreću u suradnju u Hrvatskoj.

Konceptom integriranog prijevoza putnicima se omogućuje siguran i jednostavan prijevoz od vrata do vrata uz dodatne pogodnosti te nudi rješenje za posljednje kilometre do vlastitih domova odnosno do autobusnog kolodvora. 

Nakon što je ovaj oblik suradnje izvrsno prihvaćen u Francuskoj, a zatim i u Njemačkoj, suradnja se dalje nastavlja i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku, Rijeci, Puli, Poreču i Umagu. 
˝FlixBus se odavno percipira kao mobilni partner, prvenstveno kao partner putniku. Kroz godine naše prisutnosti na tržištu dokazali smo da nismo samo prijevoz od točke A do točke B, nego održivi način prijevoza te dio integriranog prijevoza putnika. Preko autobusa, vlakova, zrakoplova i javnog prijevoza stigli smo i do suradnje s automobilima, odnosno Uberom, kao posljednjim korakom sigurnog prijevoza putnika do njegove konačne adrese˝, rekao je Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Integrirani prijevoz koji uključuje kombinaciju više oblika prijevoza na većim udaljenostima ključan je za održive vožnje. Da bi ovakav model bio alternativna korištenju osobnih automobila, važna je dobra povezanost i suradnja.
˝Ponosni smo što se nakon Francuske i Njemačke suradnja s FlixBusom nastavila u Hrvatskoj, jer ovaj sporazum za nas predstavlja jedinstveno partnerstvo u Europi. On isto tako potvrđuje ulogu Ubera kao ključnog igrača u široj prometnoj mreži i njegovu predanost razvoju multimodalne mobilnosti”, izjavio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu. 
Sigurno i udobno do vlastitih domova i po danu i po noći
U sklopu suradnje, FlixBus i Uber će spojiti svoje prednosti iz područja tehnologije i tradicionalnog prijevoza putnika te osigurati putnicima sigurnu i jednostavnu vožnju i iskustvo putovanja od vrata do vrata.
Kako bi se olakšalo korištenje ove usluge, Uber je aktivirao posebnu funkciju unutar svoje mobilne aplikacije. Virtualne stanice podržane GPS koordinatama osigurat će prepoznavanje mjesta preuzimanja putnika na autobusnim stanicama na koje FlixBus pristiže. Pronađe li se putnik u situaciji gdje drugi oblici prijevoza nisu dostupni ili su dostupni djelomično ili pak putnik putuje s puno prtljage rano u jutro ili kasno usred noći, a potrebno je prijeći posljednje kilometre do konačne destinacije, ova će usluga osigurati jednostavan, siguran i bezbrižan dolazak na željenu adresu. Tako će putnik koristeći ovu uslugu osjetiti potpuni doživljaj putovanja.

Prednosti za putnike koji koriste FlixBus i Uber aplikaciju

Korisnici FlixBusa i Ubera imat će mogućnost korištenja usluge po promotivnim cijenama. 
FlixBus: popust u visini od 10% na sva putovanja FlixBusom za sve korisnike Ubera do označenih virtualnih autobusnih stanica. Popust se odnosi na sva putovanja do 22.7.2020. koja se izvrše putem besplatne FlixBus mobilne aplikacije.
Uber: putnicima FlixBusa, koji će po prvi puta koristiti Uber osiguran je popust u iznosu 35 kn za jednokratnu vožnju.

Potrebe današnjeg modernog putnika su prvenstveno brzina, online kupovina karata te jednostavan dolazak do krajnje destinacije, odnosno vožnja od vrata do vrata. U prošlosti je to bilo moguće isključivo automobilom, a upravo integrirani prijevoz predstavlja održivo putovanja budućnosti.

Izvor: Turizmoteka

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content