• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Gradska skupština prihvatila povećanje turističke pristojbe

Patrik Macek PIXSELL

Prosječni godišnji prihod Grada Zagreba od turističke pristojbe je 4,2 milijuna kuna te se očekuje da će ovim prijedlogom visine turističke pristojbe Grad Zagreb zadržati isti prihod ili se blago povećati, a očekivano kretanje prihoda je između 4,2 i 4,9 milijuna kuna, stoji u obrazloženju odluke.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su većinom glasova prihvatili odluku o visini turističke pristojbe za 2020. koja se povećava za noćenja u smještajnom objektu u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost i za osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu po krevetu.

Visina pristojbe za noćenja u smještajnom objektu u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost povećava se s dosadašnjih deset na 12 kuna, a godišnji paušalni iznos turističke pristojbe za osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu po krevetu povećava se s dosadašnjih 345 kuna na 400 kuna. Visine ostalih turističkih pristojbi se ne mijenjaju i ostaju iste na razini 2018.  Visina turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja u kampovima po osobi i noćenju iznosi osam kuna. Visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu po krevetu iznosi 345 kuna. Visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu u kampu, kamp odmorištu ili kamp odmorištu – robinzonski smještaj za svaku smještajnu jedinicu iznosi 500 kuna, a u istim vrstama smještajnog objekta na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu po smještajnoj jedinici iznosi 345 kuna.
Turistička pristojba u godišnjem paušalnom iznosu koju plaća vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor, za sebe i članove uže obitelji, određuje se u iznosu od 60 kuna za prvu i za drugu osobu, a za svakog slijedećeg člana 25 kuna. Prosječni godišnji prihod Grada Zagreba od turističke pristojbe je 4,2 milijuna kuna te se očekuje da će ovim prijedlogom visine turističke pristojbe Grad Zagreb zadržati isti prihod ili se blago povećati, a očekivano kretanje prihoda je između 4,2 i 4,9 milijuna kuna, stoji u obrazloženju odluke.

Izvor: Večernji list

Srodni sadržaj po oznakama
Skip to content