• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

MINISTAR TURIZMA U ISTRI Zadovoljan rezultatima: ‘Imamo oko milijardu i pol kuna više fiskaliziranog prometa više nego lani’

Ministar turizma Gari Cappelli obišao je nekoliko lokacija u istarskim Balama te rekao da u prvih osam mjeseci godine bilježimo rast turističkih dolazaka za pet posto, a noćenja za dva posto. No, najznačajnijim smatra financijske rezultate po fiskalnim računima. 

Fiskalizirano je 10 posto računa više što se tiče smještaja, 7 posto više vezano za ugostiteljske usluge, a 13 posto više agencijskih. To znači oko milijardu i pol kuna više fiskaliziranog prometa više nego lani, zaključio je ministar, piše HRT

Istaknuo je kako se još jednom uvjerio da ulaganja u kvalitetu donose rezultate, a kao primjer je naveo kamp Mon Perin koji je ovom prilikom i posjetio jer u ukupnom proračunu općine Bale sudjeluje s čak 21 posto.

 

–  U dosadašnjem dijelu godine bilježe rast od osam posto, a u kamp je u posljednje tri godine uloženo sto milijuna kuna – rekao je Cappelli. Osim kampa posjetio je i tamošnji tematski bazenski kompleks Paleo Park i utvrdu Fort Forno te se sastao s članovima uprave kampa te čelništvom tvrtke Plinio. 

Prema podacima iz sustava eVisitor u Istri trenutno boravi više od 175.000 turista, od čega je najviše gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Velike Britanije, dok su s dalekih tržišta najbrojniji gosti iz Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Istru tijekom čitave godine posjeti oko 4,5 milijuna turista, od čega općinu Bale i grad Buzet oko 70 tisuća gostiju koji ostvaruju oko 400.000 noćenja, piše HRT.

Izvor: Jutarnji list/HRT

Srodni sadržaj po oznakama
MINT/HINA

Cappelli: Tri nova turistička zakona su velik reformski iskorak

Tri turistička zakona koja je Vlada danas uputila na drugo saborsko čitanje velik su iskorak...
Pročitaj više »
mint.hr/visitdubrovnik.hr

München: Turistički sajam F.RE.E

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ Kristjan Staničić na f.re.e u Münchenu Ministar turizma...
Pročitaj više »
MINT

Ministar Cappelli posjetio Visoku školu Aspira

Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Visoku školu Aspira gdje se sastao s dekanom...
Pročitaj više »
Skip to content