• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

HBOR – 5,2 milijarde kuna kredita za likvidnost uz HBOR-ovo osiguranje

Korištenjem HBOR-ovog osiguranja portfelja kredita omogućeno je brže i jednostavnije odobrenje novih sredstava za očuvanje likvidnosti izvoznika i posrednih izvoznika.

Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, OTP banka i Slatinska banka potpisale su s HBOR-om Sporazum o osiguranju portfelja kredita za likvidnost izvoznika – COVID – 19. Putem ovih banaka, te Erste banke i Hrvatske poštanske banke koje su također nedavno potpisale ovaj Sporazum, omogućeno je odobrenje ukupno više od 5,2 milijarde kuna kredita za likvidnost uz HBOR-ovo osiguranje.

Prema unaprijed dogovorenim uvjetima prihvatljivosti i troškovima osiguranja, banke će samostalno odlučivati o kreditima koje će uključiti u portfelj koji HBOR osigurava do 50 posto iznosa glavnice, redovne ugovorene kamate, interkalarne i kamate u počeku.

 

U osigurani portfelj po ovom programu mogu biti uključeni novi krediti za likvidnost s počekom do jedne godine i rokom otplate do pet godina.

Osiguranici po ovim sporazumima su banke koje će odobravati nove kredite za likvidnost izvoznicima, uključujući i turistički sektor, ali i posrednim izvoznicima. Izvoznici su definirani kao poduzetnici koji su u zadnjoj poslovnoj godini, za koju su dostupna službena financijska izvješća, ostvarili najmanje 20 posto prihoda od izvoza.

Više informacija pronađite na: https://www.hbor.hr/vise-od-52-milijarde-kuna-kredita-za-likvidnost-uz-hbor-ovo-osiguranje-portfelja-kredita/

Srodni sadržaj po oznakama

Državna jamstva poduzetnicima iz sektora turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora...
Pročitaj više »

HBOR produžio trajanje moratorija

Nakon inicijalno odobrenog moratorija na obveze koje dospijevaju do 30.06.2020., HBOR je svojim klijentima kojima...
Pročitaj više »

HBOR: beskamatni krediti malim i srednjim poduzetnicima u turističkim djelatnostima

16. travnja 2020. Ministarstvo turizma i Hrvatska banka za obnovu i razvitak zaključili su „Sporazum...
Pročitaj više »

HBOR – program za kreditiranje obrtnih sredstava

HBOR je, osim moratorija i reprograma obveza, kao novu mjeru poduzetnicima omogućio kreditiranje obrtnih sredstava...
Pročitaj više »
Skip to content