• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Predstavljen novi turistički proizvod TZ Splitsko-dalmatinske županije koji prati svjetske trendove aktivnog turizma

Splitsko-dalmatinska županija postala je bogatija za čak 52 tematske pješačke staze koje nude sasvim posebno, originalno i jedinstveno iskustvo turizma. Staze dužine 327 kilometara obogatile su ponudu obale, otoka i Zagore Srednje Dalmacije te im dale novi turistički sadržaj. Ovaj projekt Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije prati suvremena kretanja u području aktivnog turizma i konkuriraju svjetskim turističkim trendovima potaknutim pandemijom. Turisti mnogo više nego prije traže aktivan odmor u prirodi, u manje poznatim ili nepoznatim destinacijama, daleko od gužvi i obilježene lokalnim karakterom i kulturom.

„Potražnja za lokalnom kulturom danas raste stoga želimo ponuditi staze s interesantnim pričama. Po tom ključu i naši partneri žele dati i naziv samim stazama. Mi želimo osigurati turistički promet kroz cijelu godinu i dovesti goste u svaki dio naše županije. To je realan cilj jer naša županija ima sve predispozicije da to i ostvari“, rekao je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella predstavljajući projekt.

Digitalna transformacija, o kojoj se puno govori, važna je karakteristika ovog projekta. U želji da se približi suvremenim turistima, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije stvorila je mogućnost korištenja suvremenih digitalnih pomagala putem kojih gost, i prije nego dođe, ima uvid u atrakcije, zahtjevnost, specifičnosti i pejzaž. Digitalni oblik, Google Street View i dvije predstavljene brošure pružaju turistima mogućnost za planiranje aktivnog odmora, a destinacijskim menadžment kompanijama odličnu podlogu za jednostavnije stvaranje novih turističkih proizvoda i ponude za aktivne turiste.

„Ovo je prvi put da je takva mogućnost stavljena u ovakav projekt. Zahvaljujući digitalnoj opciji, turističke agencije same mogu kreirati za svaki turistički segment prilagođene zanimljive turističke proizvode. A ono što je važno je da oni neće biti sami, već će Turistička zajednica Županije pratiti njihov rad aktivnim marketingom na inozemnom tržištu“, rekao je Stella.

Staze su postavljene na Google Maps kao StartPoint i snimiljen je Google Street View s točnom Googleovom lokacijom. Uneseni podaci implementirani su u najkorišteniju svjetsku aplikaciju za šetače Strava, kao i Alltrails koju koriste ljubitelji aktivnog odmora. Informacije su unesene i na TripAdvisor, a posebnu ulogu ima nova web stranica TZ županije. Na stranici će biti dodani svi opisi, fotografije i linkovi kako bi svaki gost pomoću mobilnog uređaja imao mogućnost praćenja svojih koraka tematskim stazama.

Ovaj projekt uklapa se i u trend rasta zanimanja za Kulturne rute Vijeća Europe, kao i  aktivnosti EUSAIR Jadransko-jonske strategije kojima se međunarodnim rutama povezuju područja od Italije do Grčke.

Projekt tematskih staza predstavljen je uz nazočnost dožupana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelje, voditelja projekta Line Ursića i Denisa Orlića zaslužnog za snimanje Google Street Viewa i digitalizaciju projekta.

Srodni sadržaj po oznakama

Housekeeping Academy Days 2024

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će se ponovno održati edukativna konferencija “Housekeeping Academy days 2024”...
Pročitaj više »

Expedia webinar – booking trendovi, optimizacija prihoda i B2B

Elektroničko fakturiranje nije samo trend, to je transformacijski alat za hotele.
Pročitaj više »

Voxel webinar – prednosti elektroničkog fakturiranja B2B

Elektroničko fakturiranje nije samo trend, to je transformacijski alat za hotele.
Pročitaj više »

Nove prilike za financiranje projekata iz EU fondova ili nacionalnih izvora

U 2024. godini privatnom i javnom sektoru su na raspolaganju značajna sredstva za financiranje projekata...
Pročitaj više »

Donesena Uredba o poticanju ulaganja u turizma

Vlada RH donijela je Uredbu o poticanju ulaganja u turizam
Pročitaj više »

Turističke kompanije očekuju dobru sezonu i rast prihoda

Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Hrvatska udruga turizma (HUT) objavili su rezultate istraživanja...
Pročitaj više »

Rad u multikulturalnom okruženju – kako upravljati aktualnim promjenama i što psihologija kaže o tome

U sklopu proljetnog dijela UPUHH Hotel Academy 2023/2024 održan je četvrti webinar pod nazivom: Rad...
Pročitaj više »

Održan novi webinar: Kako smanjiti stres i poboljšati komunikaciju u odjelu hotelskog domaćinstva?

U sklopu proljetnog dijela UPUHH Hotel Academy 2023/2024 održan je treći webinar pod nazivom: Kako...
Pročitaj više »

UPUHH F&B Academy 2024 razotkrio gastronomske trendove u hotelijerstvu: inovativni koncepti su sve važniji za privlačenje gostiju

Odjeli hrane i pića imaju ključnu ulogu u hotelskom poslovanju, a suvremena hotelska ponuda sve...
Pročitaj više »

MINTS: dodjela bespovratnih sredstava za hotele

Ministarstvo turizma i sporta dodjeljuje bespovratna sredstva za hotele, kampove, restorane, OPG-ove i plovne objekte...
Pročitaj više »
Skip to content