• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Predstavljen novi turistički proizvod TZ Splitsko-dalmatinske županije koji prati svjetske trendove aktivnog turizma

Splitsko-dalmatinska županija postala je bogatija za čak 52 tematske pješačke staze koje nude sasvim posebno, originalno i jedinstveno iskustvo turizma. Staze dužine 327 kilometara obogatile su ponudu obale, otoka i Zagore Srednje Dalmacije te im dale novi turistički sadržaj. Ovaj projekt Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije prati suvremena kretanja u području aktivnog turizma i konkuriraju svjetskim turističkim trendovima potaknutim pandemijom. Turisti mnogo više nego prije traže aktivan odmor u prirodi, u manje poznatim ili nepoznatim destinacijama, daleko od gužvi i obilježene lokalnim karakterom i kulturom.

„Potražnja za lokalnom kulturom danas raste stoga želimo ponuditi staze s interesantnim pričama. Po tom ključu i naši partneri žele dati i naziv samim stazama. Mi želimo osigurati turistički promet kroz cijelu godinu i dovesti goste u svaki dio naše županije. To je realan cilj jer naša županija ima sve predispozicije da to i ostvari“, rekao je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella predstavljajući projekt.

Digitalna transformacija, o kojoj se puno govori, važna je karakteristika ovog projekta. U želji da se približi suvremenim turistima, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije stvorila je mogućnost korištenja suvremenih digitalnih pomagala putem kojih gost, i prije nego dođe, ima uvid u atrakcije, zahtjevnost, specifičnosti i pejzaž. Digitalni oblik, Google Street View i dvije predstavljene brošure pružaju turistima mogućnost za planiranje aktivnog odmora, a destinacijskim menadžment kompanijama odličnu podlogu za jednostavnije stvaranje novih turističkih proizvoda i ponude za aktivne turiste.

„Ovo je prvi put da je takva mogućnost stavljena u ovakav projekt. Zahvaljujući digitalnoj opciji, turističke agencije same mogu kreirati za svaki turistički segment prilagođene zanimljive turističke proizvode. A ono što je važno je da oni neće biti sami, već će Turistička zajednica Županije pratiti njihov rad aktivnim marketingom na inozemnom tržištu“, rekao je Stella.

Staze su postavljene na Google Maps kao StartPoint i snimiljen je Google Street View s točnom Googleovom lokacijom. Uneseni podaci implementirani su u najkorišteniju svjetsku aplikaciju za šetače Strava, kao i Alltrails koju koriste ljubitelji aktivnog odmora. Informacije su unesene i na TripAdvisor, a posebnu ulogu ima nova web stranica TZ županije. Na stranici će biti dodani svi opisi, fotografije i linkovi kako bi svaki gost pomoću mobilnog uređaja imao mogućnost praćenja svojih koraka tematskim stazama.

Ovaj projekt uklapa se i u trend rasta zanimanja za Kulturne rute Vijeća Europe, kao i  aktivnosti EUSAIR Jadransko-jonske strategije kojima se međunarodnim rutama povezuju područja od Italije do Grčke.

Projekt tematskih staza predstavljen je uz nazočnost dožupana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelje, voditelja projekta Line Ursića i Denisa Orlića zaslužnog za snimanje Google Street Viewa i digitalizaciju projekta.

Srodni sadržaj po oznakama

Kongres hotelijera: U sljedeću sezonu ulazimo s opreznim optimizmom, moramo ubrzati transformaciju prema održivosti

Iako je Hrvatska i dalje najbliži i najsigurniji Mediteran za ključna emitivna tržišta, turistički sektor...
Pročitaj više »

Revolucija komunikacije i marketinga u turizmu: Iskorištavanje snage ChatGPT-a i drugih alata umjetne inteligencije

08.11.2023. U sklopu UPUHH Hotel Academy, edukativnog programa dr.sc. Domagoj Bebić održao je danas webinar...
Pročitaj više »

UPUHH info – održana Housekeeping Academy edukacija

Poštovane članice,sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je 24. i 25. listopada 2023. godine u hotelu...
Pročitaj više »

Natječaj za “Najboljeg direktora/icu hotela u Hrvatskoj“

Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) s ponosom pokreće natječaj za izbor "Najboljeg direktora/icu hotela...
Pročitaj više »

25. Kongres hotelijera: Kako potaknuti ulaganja u održivost i budućnost edukacija u turizmu

Razvoj turizma se nakon godina obilježenih pandemijom pa onda lanjskim velikim povratkom konkurencije našao na...
Pročitaj više »

25. Kongres hotelijera, Zagreb, 28. i 29.11.2023.

25. Kongresa hotelijera - powered by Istratech u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH),...
Pročitaj više »

UPUHH Housekeeping Academy edukacija; otvorene prijave

UPUHH sa zadovoljstvom najavljuje nadolazeću edukativnu konferenciju pod nazivom "UPUHH Housekeeping Academy", koja će se...
Pročitaj više »

Ograničene cijene električne energije za MSP

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 14. rujna 2023. predstavljen je paket mjera za zaštitu...
Pročitaj više »

UPUHH Housekeeing Academy 2023.

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) u suradnji sa sekcijom hotelskog domaćinstva pri UPUHH-u organizira...
Pročitaj više »

Vlada donijela Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 24. kolovoza 2023. doneseni su Nacionalni plan razvoja održivog...
Pročitaj više »
Skip to content