• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Kreće novi EU projekt UPUHH-a: Tourism 4.0

UPUHH zajedno s partnerima započinje s provedbom novog EU projekta pod nazivom „Tourism 4.0“ kojem je cilj poticanje prihvaćanja inovacija i digitalizacije u turističkom sektoru i pružanje financijske potpore poduzetnicima u turizmu.

Svrha projekta Tourism 4.0 je razvoj programa izgradnje kapaciteta, prijenosa tehnologije, podrške i pomoći malim i srednjim poduzetnicima turističkog sektora kako bi usvojili i iskoristili nove digitalne tehnologije te na taj način poboljšali svoju produktivnost, održivost i ukupnu poslovnu učinkovitost.

Projekt traje 25 mjeseci, a sredstva su odobrena od strane Europskog vijeća za inovacije i Izvršne agencije za mala i srednja poduzeća (EISMEA) Europske komisije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna eura, od čega će 420 tisuća eura biti namijenjeno izravnoj podršci poduzetnicima u turizmu. Tourism 4.0 će podržati više od 100 malih i srednjih poduzetnika u turizmu potičući digitalnu transformaciju i prihvaćanje inovacija.

Glavni ciljevi projekta su:

  • Tehnička i poslovna pomoć malim i srednjim poduzećima u turizmu
  • Financijska potpora malim i srednjim poduzećima u turizmu
  • Podrška u edukacijama, treningu i podizanju svijesti o digitalnoj transformaciji.

Glavne aktivnosti projekta su:

  • Izgraditi platformu koja će omogućiti malim i srednjim poduzećima, tehnološkim kompanijama, javnim tijelima i dionicima u turizmu izgraditi ekosustav za prijenos znanja, učenje među kolegama i prihvaćanje inovacija.
  • Razviti program financijske potpore MSP za digitalnu transformaciju i usvajanju inovacija u suradnji s pružateljima inovacijskih usluga.
  • Razviti program za nadogradnju vještina digitalnih tehnologija/mentorstvo.
  • Podržati SMART inovacije i nove inicijative putem partnera iz međudisciplinarnih područja, uključujući ICT, digitalne tehnologije i održivost.
  • Identificirati primjere dobre prakse SMART turističkih rješenja kako bi se omogućio međuregionalni i transnacionalni prijenos najboljih praksi.
  • Organizacija radionica/webinara/konferencija o novim trendovima i rutama za oporavak nakon Covid-a, uključujući umrežavanje s javnim/privatnim turističkim dionicima i investitorima.

Projektno partnerstvo se sastoji od deset partnera iz šest zemalja, i to iz sektora turizma, inovacija i poslovnih usluga. Uz Udrugu poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske u projektu još sudjeluju: Federturismo Confindustria (Italija), NEST Centro de Inovação do Turismo (Portugal), Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. (Hrvatska), Cluster Digital de Catalunya (Šapanjolska), Malta Business Bureau (Malta), AEI Cluster Turismo de Extremadura (Španjolska), Málaga TechPark (Španjolska), Regionalna gospodarska komora (Poljska), te Wisdom Guardian LDA YooniK (Portugal).

logo projektalogo COSME 

logo COSME 2.png

Srodni sadržaj po oznakama

Završen EU projekt Tourism 4.0

U Portu je 16. i 17. siječnja 2024. organizirana konferencija iBoost – Building Better Tourism...
Pročitaj više »

Produžen rok za prijavu na natječaj za poduzetnike u turizmu u okviru EU projekta Tourism 4.0.

U okviru EU projekta pod nazivom „Tourism 4.0.“ financiranim iz programa COSME otvoren je natječaj za mikro,...
Pročitaj više »

Otvoren natječaj za poduzetnike u turizmu u okviru EU projekta Tourism 4.0.

U okviru EU projekta pod nazivom „Tourism 4.0.“ financiranim iz programa COSME otvoren je natječaj za mikro,...
Pročitaj više »

Tourism 4.0 javni poziv: Innovative technology solutions for the tourism sector

Call for Expression of Interest C.E.I. Deadline 27th of June  Tourism 4.0 Innovative technology solutions...
Pročitaj više »

Održan kick-off sastanak projekta Tourism 4.0

4. i 5. svibnja 2022. u Rimu je održan kick-off sastanak projekta Tourism 4.0. u...
Pročitaj više »
Skip to content