• UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

HTZ: poslovne radionice u Pekingu i Šangaju – ove se godine očekuje porast noćenja kineskih turista od 25 posto

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom te financijsku potporu Europske turističke komisije, u Kini organizira dvije poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“.

Radionice su namijenjene predstavnicima kineskih turoperatora i agencija; prva je održana danas u Pekingu, dok će druga biti 28. ožujka u Šangaju. Sudionike radionice u Pekingu pozdravio je hrvatski veleposlanik mr. sc. Dario Mihelin, uz kojeg je bila i savjetnica Veleposlanstva RH u Pekingu Bisera Fabrio. Pripremljen je i dodatni program, koji uključuje svjetlosni performans, to jest ocrtavanje hrvatskih turističkih destinacija i lokaliteta među kojima su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Pula, Kornati i NP Plitvička jezera.

„Dobre najave kineskih partnera s radionice u Pekingu pokazuju kako naše aktivnosti usmjerene na kinesko tržište daju rezultate te kako nas s ovog tržišta očekuje vrlo uspješna turistička godina tijekom koje ćemo zadržati visoke stope rasta turističkog prometa. Također, izuzetno nas veseli što su na radionici sudjelovali predstavnici agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja što potvrđuje širinu i atraktivnost naše ponude“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u 2018. godini u Hrvatskoj s kineskog tržišta ostvareno 234.118 dolazaka i 345.293 noćenja, što predstavlja rast od 46 posto, dok projekcije za 2019. godinu govore o realizaciji više od 300.000 dolazaka te više od 430.000 noćenja s kineskog tržišta.
 
„Iznimno smo sretni što je s nama na ovogodišnjim radionicama agencija Ctrip, najveća kineska online agencija, ujedno i jedna od najvećih na svijetu. Značajno je i prisustvo Qunara, vodeće kineske tražilice za putovanja, kao i platformi Mafengwo i Qyer, najvećih kineskih online platformi preko kojih mladi Kinezi dijele svoje dojmove s putovanja putem fotografija, videosnimaka i zabilješki što svakako doprinosi jačanju svijesti o imidžu destinacije“, istaknula je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini, dodavši kako odličnu poziciju Hrvatske potvrđuje i velik interes kineskih medija koji su popratili radionicu, a među kojima su China Media Group, China Daily, CCTV, Lonely Planet China, Sina Travel, Sina Fashion i dr.
 
Za kineske je sudionike pripremljena i nagradna igra koja uključuje dva nagradna vaučera po radionici, odnosno povratne aviokarte te noćenja u Zagrebu, Dubrovniku i Šibeniku, kao i ulaznice za NP Plitvička jezera.
 
Dodajmo kako je na radionici u Pekingu s hrvatske strane sudjelovalo 12 hrvatskih subjekata, dok će na radionici u Šangaju prisustvovati njih 11, a među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije te grada Zagreba, kao i Northern Sunshine Farms d.o.o., Amathus Travel, Greatline, G2 Travel Croatia, Limea Travel Zagreb, Dnevnik putovanja, Ilirija d.d. i A.T.I. d.o.o.
   
Podsjećamo da su zajedničkoj kampanji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Slovenske turističke organizacije (STO) „Experience Croatia, Feel Slovenia“ prošle godine po prvi put odobrena sredstva Europske turističke komisije (European Travel Commission) temeljem poziva za prijavu tematskih transnacionalnih kampanja za promociju Europe u Kini. Vrijednost cijelog projekta premašuje 200.000 eura, od čega se polovina sufinancira europskim novcem.

Izvor: MINT

Srodni sadržaj po oznakama

Investicije u održivost su ključne za konkurentnost turizma

Investicije u održivost su ključne za konkurentnost turizma – Austrija od sljedeće godine kompletan sustav poticaja...
Pročitaj više »

Prijave za oznaku “Safe stay in Croatia”

U suradnji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice pokrenut je projekt uvođenja nacionalne...
Pročitaj više »

Tjedan odmora vrijedan

Tjedan odmora vrijedan, projekt Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice nastavlja se od 16. do...
Pročitaj više »

ENTER CROATIA

S ciljem olakšavanja prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi gosti bili upoznati s epidemiološkim...
Pročitaj više »

U 2019. godini Hrvatsku posjetilo gotovo 21 milijun turista

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u 2019. godini ostvareno 20,7 milijuna dolazaka (+5%)...
Pročitaj više »

Europski hotelijeri i ugostitelji sastaju se u Hrvatskoj

Predstavnici vodećih europskih hotelijera i ugostitelja iz 31 države, članovi HOTREC-a, sastaju se u Dubrovniku...
Pročitaj više »
HTZ

PROMOCIJA NAUTIKE KROZ PROJEKT „CROATIA, FULL OF ISLANDS TO DISCOVER“

Hrvatska turistička zajednica treću godinu zaredom provodi projekt „Croatia, Full of Islands to Discover“, koji za cilj...
Pročitaj više »

HTZ: Krenula kampanja za promociju posezone na 14 europskih tržišta

Hrvatska turistička zajednica krenula je s velikom marketinškom kampanjom za promociju posezone koja će se...
Pročitaj više »

​HTZ u izboru Virtuosa među 5 najboljih turističkih organizacija na svijetu

Hrvatska turistička zajednica je od Virtuosa, udruženja organizatora putovanja u segmentu luksuznog turizma, bila nominirana...
Pročitaj više »
HTZ

ODLIČAN NOVI PROMOTIVNI VIDEO ISTRE / LIFE AS IT SHOULD BE IN ISTRIA!

Pod sloganom – Experience life as it should be in Istria!, novi promotion video Istre,...
Pročitaj više »
Skip to content